Kinderonesies

Het woord onesie is de moderne term geworden voor kinderkleding die een shirt en broek in één stuk combineert, zoals een pyjama of een overall. Dit was echter niet altijd het geval, en vroeger was het eigenlijk precies het tegenovergestelde! In feite verwees onesie naar een kledingstuk dat twee armen en twee benen had in plaats van slechts één.

Lees meer over hoe kinderonesies zo populair werden, wie ze bedacht hebben en waarom ze vandaag de dag nog bestaan!

Wat zijn enkele feiten over kinderonesies?


De onesie kinderen is eigenlijk geen nieuw kledingstuk. In feite zijn er al tientallen jaren rompertjes. In Nederland waren ze in de oudheid populair bij royalty's en sindsdien zijn ze in heel Europa ontdekt, inclusief Italië en Schotland. Tegenwoordig hebben bedrijven zoals Carter een patent op dat schattige ontwerp dat we kennen als een babyromper.

Moderne babyrompers zijn perfect voor ouders die hun kinderen het hele jaar door snel en gemakkelijk willen aankleden, omdat ze tijdens de koudere maanden alleen of onder andere kleding kunnen worden gedragen en tijdens de warmere seizoenen met een korte broek of broek kunnen worden gecombineerd.

Ze zijn ook gemakkelijk te wassen: gooi ze gewoon in je machine op een zachte cyclus en hang ze op om te drogen!

Waar komen kinderonesies vandaan?


Het is een vraag die historici al decennia in verwarring brengt. Maar nu hebben we ons antwoord: de eerste kinderonesie werd uitgevonden door Lisa Frank in 1994. En hoewel hij sindsdien door de meeste fabrikanten is verlaten, is zijn bijdrage aan de samenleving er een die we niet mogen vergeten.

Zonder onesie kinderen had Justin Bieber zijn passie voor muziek misschien nooit ontdekt en zouden films over middelbare scholieren niet bestaan. Als je nieuwsgierig bent naar hun geschiedenis, bekijk dan onze infographic hieronder! Of als u meer feiten over hen wilt weten, rechtstreeks van een insider uit de branche, klik dan hier!

Uit hoeveel stuks moet een jumpsuit bestaan?


Jumpsuits zijn een mode-item dat populair is sinds ze in 1947 werden geïntroduceerd. De uitvinder, Walter Cole, wilde ze maken omdat hij ze praktischer vond dan een combinatie van jas en broek. Een jumpsuit is technisch gedefinieerd als een kledingstuk met lange mouwen, benen en een lichaam uit één stuk gemaakt zonder duidelijke opening.

Jumpsuit

Dus, wanneer is een jumpsuit gemaakt voor kinderen? Dit gebeurde in 1972 toen Gayla Bingham een ​​outfit voor haar zoon ontwierp als alternatief voor een pyjama. Bingham vond deze stukken ongemakkelijk voor haar zoon omdat hij niet gemakkelijk bij zijn voeten of handen kon.

Babybadpakken versus badpakken. Is er een verschil?


Geloof het of niet, er is een belangrijk onderscheid tussen babybadpakken en gewone badpakken: babybadpakken zijn gemaakt om in zwembaden te worden gedragen, terwijl gewone badpakken overal in het openbaar gedragen kunnen worden.

Comfortabel

Het verschil is eigenlijk vrij logisch: de meeste baby's zijn niet groot genoeg om alleen comfortabel te zwemmen, dus het is logisch dat ouders voorzorgsmaatregelen nemen door ervoor te zorgen dat een baby een pak draagt. En aangezien water behoorlijk gevaarlijk is voor baby's  het is niet ongebruikelijk dat ze vallen en verdrinken  komen babyzwemmen vaker voor dan je denkt.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) meldden dat van 2006-2009 bijna 300 kinderen jonger dan 5 jaar in zwembaden verdronken; 29 waren baby's jonger dan 1 jaar oud.