Протигази https://czkr.com.ua/protygazy захищають органи дихання, очі та обличчя дорослих від негативного впливу радіоактивного пилу, отруйних речовин, бактеріальних аерозолів. Протигази використовуються як цивільними особами, так і особовим складом невійськових сил цивільної оборони.

Протигаз фільтруючий цивільний - захищає органи дихання, очі та шкіру від шкідливих речовин та домішок у повітрі. Це перевірена часом та надійна модель цивільного протигазу. Протигаз ДП-7 можуть використовувати люди із захворюваннями легень та особи старше 60 років.

Протигази призначені для захисту органів дихання, зору та особи людини від отруйних речовин (ОВ), радіоактивного пилу (РП), біоаерозолів (БА) та інших шкідливих домішок. За зручністю спереду він значно відрізняється від попередніх моделей більш досконалою голосовою мембраною та більш надійною системою клапанів вдиху та видиху. Їх пелюсткова форма швидше і надійніше замикає камери клапанної коробки, а також запобігає їх деформації при старінні. Автономний обтюратор дозволяє носити респіратор протягом тривалого часу без дискомфорту, менший тиск на обличчя і надійно герметизує підмасковий простір навіть у разі пошкодження ремінця головного убору. Забезпечує менший опір дихання та більш високий ступінь захисту.

Цивільні протигази дозволяють користувачеві отримати доступ до води у забрудненому середовищі.

Комплект протигазів складається з лицьової частини з можливим входом води, коробки фільтра-поглинача, металевого або пластикового балона, протизапітніючої плівки, ізолюючих манжет, чохла протигазу. У передній частині знаходиться очковий вузол з трапецієподібно вигнутим склом, що створює сприятливі умови для можливості використання оптичного обладнання. А попереду ще й пристрій для прийому води, лівий та правий патрубки коробки.

Цивільний протигаз ДП-7ВМ-с захищає органи дихання, зір та обличчя людини від негативного впливу високозагазованого середовища. Застосовуються для ліквідації наслідків аварій, природних та техногенних катастроф і подій, за яких не виключено попадання в повітря отруйних речовин, радіоактивного пилу, аерозолів. Використовувати респіратор, якщо вміст вільного кисню повітря не менше 18%. Максимальний об'ємний та сумарний вміст пари та газоподібних речовин становить 0,5%.