Slaap is cruciaal voor uw welzijn en gezondheid. Veel gezondheidsproblemen, waaronder overgewicht, hartaandoeningen en diabetes, worden in verband gebracht met onvoldoende slaap. Focus, aandacht en besluitvormingsproblemen zijn andere mogelijke uitkomsten.


Gelukkig zijn er een paar eenvoudige richtlijnen die u kunt oefenen om de kwaliteit van uw slaap te verbeteren. Door uw dagelijkse schema een klein beetje aan te passen, kunt u elke nacht de aanbevolen 7-8 uur slaap krijgen.
Hier zijn enkele eenvoudige suggesties om u te helpen een meer goede nachtrust te hebben.


1. Stel een regelmatig schema in voor wanneer u gaat slapen en opstaan.


Het handhaven van een regelmatige bed- en waaktijd kan positieve effecten hebben. Door je aan een schema te houden, zullen je lichaam en geest zich beter kunnen voorbereiden op slapen en elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan. Zo niet, dan kunt u daar hulp bij provigil bestellen.

 


2. Blijf 's avonds laat weg van de drank en koffie


Cafeïne en alcohol maken het moeilijker om in slaap te vallen. Koffie is een stimulerend middel, dus het kan u helpen wakker te blijven, terwijl alcohol u in eerste instantie in slaap kan brengen, maar u later wakker kan houden.
Koffie is een stimulerend middel, dus het kan u helpen wakker te blijven, terwijl alcohol u in eerste instantie in slaap kan brengen, maar u later wakker kan houden.


3. Gebruik uw bed niet als kantoor of als station voor elektronische apparaten.


Laat opblijven om te werken of elektronica te gebruiken kan slapeloosheid veroorzaken. Ook het blauwe licht van elektronische apparaten is storend voor de slaap. Gebruik een lichtgevend filter,provigil kopen of installeer een smartphone-applicatie die de schermtijd beperkt in de uren voorafgaand aan bedtijd als u merkt dat u 's avonds laat elektronica gebruikt.


4. Oefen een vorm van stressvermindering vlak voor het slapen gaan.


Je kunt ontspannen en je klaarmaken om te gaan slapen met wat diepe ademhaling, meditatie of yoga. Deze methoden kunnen helpen bij het ontspannen van lichaam en geest in afwachting van slaap.


5. Zorg dat je slaapkamer altijd lekker koel is.


Je zult gemakkelijker in slaap vallen en in slaap blijven als de kamer koud en comfortabel is. Zorg ervoor dat je slaapkamer rustig en donker is, zodat je kunt ontspannen. Je kan zelfs koop modafinil online om een goede nachtrust te krijgen.


6. Wees regelmatig fysiek actief


Het doen van wat lichamelijke activiteit voor het slapengaan kan de kwaliteit van uw slaap aanzienlijk verbeteren. Als je moeite hebt om 's nachts in slaap te vallen, kan dit je helpen je lichaam en geest te vermoeien voor een betere nachtrust. Train gewoon niet binnen drie uur voor het slapengaan.

 


7. Vermijd zware maaltijden vlak voor de avond.


Het consumeren van een zware maaltijd vlak voor het slapengaan kan gastro-intestinale problemen veroorzaken en het moeilijk maken om in slaap te komen. Eet eerder op de avond minder, lichter voedsel.


8. Blijf vlak voor het slapengaan uit de buurt van vloeistoffen.


Als u voor het slapengaan vloeistoffen drinkt, kan het zijn dat u meerdere keren opstaat om naar het toilet te gaan. Als je 's nachts minder vaak naar het toilet wilt, probeer dan ten minste twee tot drie uur voor het slapengaan niets te drinken.